Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

I lördags hämtade vi upp syster Tina och for till Lugnets skidområde för att titta på draghundar. En mycket bra miljöträning för Baloo som förundrat tittade sig omkring och blev lite förskräckt över speakerns röst i  högtalaren. Han gick snällt och fint med i kopplet och stod och betraktade alla åkare och hundar med nyfiken blick. Det var tävling för åkare på skidor efter hund och det såg härligt ut när hundarna ivrigt tjöt på startplatsen för att sen få sätta full fart i spåret. Det gällde att vara en skicklig skidåkare för att stå på benen i den farten!

På startområdet var det full aktivitet. Det fixades med skidor och utrustning eller joggades för att värma upp eller varva ned efter avslutad målgång. Det är riktiga idrottare både hundar och förare inget lämnas åt slumpen, en hund som skadas genom slarv med det ena eller det andra kan bli borta i månader. Just nu är säsongen i full gång och alla är förväntansfulla på bra resultat.

Vi gick in i Skyttepaviljongens café för att få lite kaffe och naturligtvis fick Baloo följa med. Bra att man kan ta med hundar dit in det gör att man gärna går en liten promenad för att avsluta tillsammans i caféts mysiga miljö. Vilken bra träning det blev också. Baloo blir glad när han ser barn och fick träffa en liten pojke som var tre år ungefär, som klappade lite försiktigt för att undvika en allför ivrigt slickande Baloo. Tina och jag drack kaffe och mumsade utsökta bakverk som bakats på plats.

30. jan, 2012