Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

I går kom den på posten, klövjeväskan . Har tänkt att låta Baloo bära lite ibland som aktivitet och för att stärka ryggen. Inga problem alls tyckte Baloo. Han trampade på hur enkelt som helst. Jag la i en banan ett äpple och två apport dummies. Lätt i början förstås sen ska de kunna bära en tredjedel av sin vikt. Baloo väger 23kg , så det kan verkligen underlätta om man vandrar en bit. Jag är i planeringstadiet för en långtur i sommar tillsammans med några medmarie klubbmedlemmar. När jag var ung gick jag tillsammans med min första rottweiler Atlas och en kamrat med hund en fantastisk tur,Norge och Jämtlandsfjällen. Det är underbart så sammansvetsad man blir med sin hund när man gör en sån resa .

Jag fick goda råd inför min första vandring:

Planering är noga. Bra kängor som har trampat några mil innan. Plåster på fötterna innan skavsåren gör det outhärdigt i förebyggande syfte. Ett riktigt bra tips!

Bara det nödvändigaste tar du  med. Tandkrämstub som nästan är slut spar vikt. Torrmat och pålägg på tub. Vattentäta påsar. Gymnastikskor att ta på vid lägerplatsen. Dunjacka tar lite plats spar vikt är underbar kalla kvällar. Ja det är goda minnen från den vandringen och nu skall jag absolut göra mig redo för en till. Det är 30 år sen sist.

21. apr, 2013