Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Freestyle är en ny innesport för hundmänniskor och det har jag blivit intresserad av. Mest p.g.a. att man kan få alla hundar att göra konster och trix,men ren allmän hyfs och fason kan vara svårare. Om man då börjar med att träna upp kontakt följsamhet på ett roligt sätt så kommer det andra nästan på köpet. Hunden blir glad och ni har ett härligt gemensamt intresse kan man säga. Därför lägger jag gärna in det på mina kurser. Vi brukar också ha uppvisningar ibland då passar det så bra att eleverna visar sina trix till musik.

Baloo och jag anmälde oss till kursen och i fredags var det dags att delta. Det blev många timmar på hala vägbanor både fram och tillbaka,men resan gick oerhört bra med Baloo. Tänk vad resvan han har blivit,trots att det högst rört sig om en timmes färd tidigare.

Vi sov över på B&B och jag hade en skön sovdyna och fäll åt Baloo som jag la i ena hörnet på rummet. Jag sa gonatt och vände mig med ryggen mot honom och han gick ganska snart till sin bädd och sjönk ihop med en suck. På natten var han fram till min säng och nosade lite på mig för att kolla att jag var kvar,eller drömde jag?

Så många hundar det var på kursen. Några hade ett par stycken med sig och vi var 12 elever så det blev rätt högljudt ibland. Hundarna var vana att tävla och träna på kurs så de sov snällt i sina burar. Baloo skötte sig utmärkt till eftermiddagen då kom vi i otakt med rastningen så han klagade väldigt för att få gå på toa!

Vi hade en fin träningslokal inomhus med grön skön matta och speglar på väggarna. Ett mysigt café där vi hade teori och åt god mat och fikade med Anitas goda kakor till. Det var fantastiskt att vara inne i värmen och vilken tur, för det var minus 18 grader ute.

Själva träningen var skojig och vi tränade i små grupper och hjälpte varandra. Baloo fick visa slalom som han har blivit riktigt duktig på. Otroligt att han kunde fokusera på trix när så många tränade runt omkring. Visst rännde han iväg ett par gånger,men jag hämtade honom raskt och vi fortsatte öva på..Jag passade på att öva lite allmänlydnad ibland när de andra gjorde för svåra trix. De snurrade, hoppade, gick bakåt, framåt, stod på två ben och det får vi allt vänta med till Baloo blivit färdigväxt.

Många härliga glada människor träffade vi och Baloo lekte med en border terrier som hette Pelle och var 9 månader. Behöver jag säga att han sov som en stock när vi for hemåt.

9. feb, 2012