Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Konditionsträning med hjälp av en cykel,det är fint för stora hundar. Med cykelträning stärks ryggens muskler och konditionen ökas genom att hunden blir riktigt anfådd. Här gäller det att börja mycket försiktigt. Jag gick först med cykeln och lät Baloo följa fritt med. Vi höll till på fin skogsväg utan bilar för att ha det helt lugnt och störningsfritt. Mjuka skogsvägar är också det bästa för hundens tassar. Tänk löpning människa, hur känner du själv?

Så småningom var det dags för en kort tur på 1 km i sakta fin trav. Det här gjorde jag en gång till under veckan. Därefter cyklade jag 2 km, 2 ggr i veckan i tre veckor till. Vecka 4 utökade jag till 3.5 km och stannade under mitten för ett kort avbrott där jag kopplade lös Baloo och jag gick bredvid cykeln i 200 meter.

Jag använde mig av en " springerbåge" på cykelns högra sida. Det underlättar att färden blir stadig och säker. Håll dock ett koppel fäst i halsbandet också för om säkerhets anordningen på springern löser ut vid eventuellt kort stopp från hunden då har du ändå hunden i ditt koppel.

Använd inte ett flexi koppel helt enkelt livsfarligt! I tron att jag hade koll på Baloo så åkte jag oförsiktigt med det en dag. Det var bara att Baloo trodde han var lös då så han stannade för att kissa! Resten kan ni gissa..Jag flög som en katapult rakt fram och fick skrubbsår på armar och ben, skadade ryggen och fick ont. AJ AJ.

10. jun, 2013