Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

När jag tänker efter med facit i handen,så har nog Baloo slickat sig lite mycket runt "skinnpåsen" , tvättat och tvättat. I går morse såg jag bloddroppar på golvet. Misstänksam direkt förstås så Baloo blev noga inspekterad. Jovisst det kom från Baloo. Nu fick jag ta lite hjälp av husse för att hålla stilla. En gummituta och koksaltlösning och jag skred till verket, spolade och sköjde rent i pungen. Lite ont hade Baloo som gnällde till när jag förde in gummitutan, stackaren.

Bäst att beställa til hos veterinären på direkten. Praktiskt med email så att man kan boka tid när det passar. Snart kom ett svar, i morgon klockan 14.00.

Morgonen därpå passade jag Baloo på kissturen och fick en skvätt urin för att lämna till veterinären.

Det var en liten trasseltik i väntrummet som argt morrade åt Baloo,trots att hon var upplyft i mattes arm. Han såg förskräckt ut och skällde tillbaka, Jag tystade honom och han uppförde sig sen bra. Vi kom snabbt in och lämnade urinprovet som jag påpassligt hade fångat!

Baloo hoppade upp på bordet och blev undersökt från topp till tå. Det var rött på penis och förhuden var kletig och svullen. Hu då ont gjorde det sa Baloo. Inget fel på prostata konstaterades. Provsvaret visade positivt med bakterier och blod.

Nu skall mina vackra underbara vän få medicin och behandling så att han blir frisk och kry. Jag tror bestömt att vi hoppar över å bad i fortsättningen om vi nu skall fundera på varför han blev sjuk! Eller var det den blöta eländiga utställningen i Högbo , där det alltid regnar...? 

25. jun, 2013