Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Ett litet gäng elever har under våren tränat för att göra en uppvisning på Stora Lunån. Det är inte lätt att hitta passande dag under sommaren eftersom många är bortresta, så vi blev en liten grupp på 3 ekipage. Given var Malin med labradoren Mimmi , de älskar att visa upp sig och gör alltid det så jättebra också. Lilla Märtha var ny i samanhanget. Eva och Märtha som är en super charmig dansk-svensk gårdshund , brun och vit till färgen. Sist i gänget är Baloo och jag. Så nyttigt det är att träna i grupp och speciellt att gå i formation bredvid varandra.

Vi samlades på Sveden där vi packade Evas bil med hundar, hinder och ryggsäckar. Nyfikna styrde vi kosan mot Lunån som ligger strax utanför Falun mot Vika hållet. En härlig gammal gård mötte oss vid vägens slut. Väl reparerad och med bevarad charm från den tid den var lantbruk och kvarn för böndernas säd. På gården gick små djur lösa för att ge ett rofyllt intryck och givetvis för att cafébesökarna skulle ha något att kika på. De sötaste djuret för dagen var dock den nytillkomna engelska cocker spaniel valpen som Nora satt på trappan och höll i när jag kom dit.

Det var en jättevarm dag..som sommarens dagar ska vara men hundarna flämtade vådligt bara efter tio minuters lekfull träning. Vattenskålarna ställde vi fram på uppvisningsplanen som i övrigt var en snustorr sandbana..Här gällde det att inte slösa på krafterna med för lång repetition så vi startade musikspelaren och började med en liten skara åskådare längst staketet.

Hundarna mutades lite då och då av korv för att hålla motivationen uppe och det lyckades väl. Vi visade upp linförighet(gå fot) stå och ligg under gång, inkallning i olika varianter, hopp över hinder och apport.

Baloo gjorde så fin apportering till mig och hämtade också Märthas eftersom hon inte var tillräckligt snabb!! Märtha tyckte sen att apporten var slemmig och äcklig och fick trugas lite extra, men Märtha är en liten pärla som alltid charmar publik. Nästa gång vi hade uppvisning nr 2 alltså då gick Märtha som en klocka och jag höll Baloo i halsbandet.

Som avslutning showade Malin/ MImmi med freestyle( trix och dans till härlig musik) glada skratt hördes när Mimmi gick fot mellan Malins ben framåt och bakåt eller rullade runt så gruset dammade.

Vi blev bjudna på kaffe och våfflor på cafét och där satt vi tillsammans med lösgående ankor och en fet minigris .Det strömmade hela tiden till folk som njöt av miljön tillsammans med sina goda vänner. Mimmi såg alldeles bestört ut när ankorna som var någon underlig sort som mysk anka, kom vandrande längst bänkraderna. Det där var miljöträning kan jag lova.

Slutligen tog vi en liten promenad med hundarna och de fick svalka sig i bäcken som rann genom gården. Vilken trevlig dag det blev för oss allihop.

29. jul, 2013