Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Min vän Carin har en härlig och energisk golden retriever vid namn Wilmer. Carin är intresserad av jaktträning och har spanat in SSRK för att få apporteringskunskaper. Det visar sig att de också har jaktlydnad vintertid i ett ridhus. Hon lockade med mig och Baloo idag. En mycket kulen och blåsig vinterdag så det var toppen att få jobba inomhus.

På parkeringen hade det redan samlats en mängd hundar med förare. Lugn och samlad nu tänkte jag så att inte Baloo förivrar sig och går igång. Vi ska på utställning bara grabben sa jag kort och trädde kopplet över hans långa rufsiga öron. Tur att han inte kan se sig själv tänkte jag, värsta ovårdade vinterkalufsen alltså. Inte topptrim alls för utställning.

Det vi såg på parkeringen var svarta labradorer och svarta labradorer sen gule lilla Wilmer och Baloo. Han var då en katt bland hermelinerna skojade jag om till en vänlig man med en ung och försiktig liten tik. Så samlades vi i ridhuset och jag räknade till 20 st hundar, En gigantisk grupp,men med klara direktiv och kunniga förare går det att träna så.

Baloo var så rolig att jobba med och jag verkligen hade honom med mig i alla övningar utom att följas åt på långa led där tappade vi kontakten många gånger,men det har vi inte övat så ofta. Alla fick även fri övning i linförighet och jag passade på att lägga in ligg och stå under gång som ingår i lydnadsklass 1. Jag har anmält oss till första lydnadstävlingen så nu måste vi öva på.. Apportering med momentet hålla och bära var inga problem heller bland 20 hundar. Himla stolt måste jag säga. Däremot när jaktlydnaden skulle bestå i 10 hundar i bredd öva fot och stanna upp sitta still och vara TYST när ledaren kastar dummies som man bara får TITTA på INTE HÄMTA då gick Baloo så upp i varv att jag beslöt gå undan istället. Slutade med egen träning bära apport som lyckades fint istället.

Baloo var mycket trött och nöjd nu ikväll kan jag säga. Åh så kul att träna hund!!

15. feb, 2014