Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

En dusch kan väl inte vara så farlig,Baloo? Det var dagen för hundfotograferingen som var bokad på Tasscompaniet och en viss liten valp hade varit stallhund i en vecka. Så att det definitivt var dags för ett hundbad, stod helt klart. En högljutt klagande valp fick finna sig i att bli inlöddrad från tass till svansspets. Lortigt vatten strilande sakta ner i avloppet och lukten av fräscht shampoo spred sig ljuvligt i rummet. När badet var klart inleddes en torkningsprocedur som inte heller var särdeles uppskattad, för Baloo ville gärna ruska sig och skutta runt på mattorna istället. Nu blev det en bra blandning och avslutningsvis en hel del tokryck så att mattorna flög!

Fotografen var mycket lugn och proffsig. Han blev inte arg när Baloo plötsligt rusade fram för att slicka honom i ansiktet där han hade placerat sig på golvet för att få bra bilder. Dock höll han bestämt för objektivet på kameran för att undvika kladd på linsen. Mycket klokt gjort tycker jag.

Det blev helläckra kort. Fantastiskt vad bra det blir med neutral bakgrund och rätt ljus. Självfallet också en fotograf som vet att smattra av en hel rulle med bilder. Nu kommer vi att få en förstoring och fyra mindre bilder samt en cd skiva med 10 tal utvalda bilder som man kan beställa foton på senare om man vill.

När serien var klar hade Baloo väldigt bråttom upp i affären eftersom han hade träffat en sån söt liten dvärgschnauzer strax före. Ljudligt klagade han på matte att nu måste vi gå härifrån för att träffa Liza! Jag ville bara kolla hur bilderna blev för att välja rätt motiv ,men blev helt svettig i pannan av min vilda valp!!  Tur att det finns godis att avleda med. Sagt och gjort jag köpte en riktigt god läckerbit åt Baloo , som genast glömde Liza. Tack för det jag kunde dricka mitt kaffe i lugn och ro..

2. mar, 2012