Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Nu är mitt mål att starta lydnad med Baloo och vi for till Fagesta brukshundklubb för att tävla i deras fina hundhall.

Baloo skötte sig exemplariskt på tävlingsplatsen även om nosen var i backen mest hela tiden när vi rastade och promenarade runt för att känna av miljön.

Platsliggning genomfördes med fyra andra hundar i 2 minuter och det var härligt att se att han lugnt och stilla tittade på omgivningen. Han låg så bra att inte ens mitt kommando sitt då tiden var ute, åtlyddes direkt vilket medförde poängavdrag dessvärre.Momentet direkt därefter var tandvisning , inga problem för min vackra spaniel. Sen följde en timmes väntan på lydnadsprovet och då passade vi på att mjuka upp och skärpa till oss en stund strax innan start.

När vår tur hade kommit kände nog Baloo på sig att jag fokuserade totalt för han blev så alert och tillmötesgående. Tyvärr fick vi en totalmiss på läggandet under gång och därefter poängavdrag för sånt som att, han var lite väl snabb vid inkallning ,så han kunde nästan inte stanna och vända runt utan slog i mina ben, men vad gör väl det? Vid hopp över hinder såg jag att han hann snegla på apportbocken bredvid och i en sekund tänkte jag NEJ men han kom så fint över hindret trots allt, men poängavdrag igen, för tempot blev en liten avsaktning och vips ett poäng avdrag. Resultatet i klassen var inte det viktigaste den här gången utan jag var fullkomligt nöjd med de fina poäng jag fick om man bortser från totalmissen.

Nu har vi debuterat, så då är det bara att köra vidare det ska bli så kul!

13. mar, 2014