Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Häromdagen var vi tillsammans med Carin och Wilmer för att träna lite apportering. De kom till oss i Krokfors för vi är oftast runt Sveden annars och nu skulle Wilmer få lite nya omgivningar att nosa in. Vi tog en skön promenad långst ån och mot en härlig ängsmark med små vattendrag som gjort för fågeljakt verkligen. Carin hade med sig sina markeringskäppar så att vi kunde träna linjetag som hon kallar det. jag är inte så vidare hemma på retrieverjakt men det är kul att se och lära. Carin har som mål att lära Wilmer så mycket hon kan och är intresserad av allt i kring apportering.

Väl framme så visade Carin först hur Wilmer hade lärt sig och det var en ivrig och duktig apportör jag fick se. Baloo var mycket avundsjuk och hade svårt att sitta stilla. Slutligen blev det Baloos tur och vi gjorde några mycket korta linjetag för honom som aldrig jobbat på det sättet förut. Det gick snabbt för Baloo att fatta och duktigt kom han och lämnade av dem också. Vi tränade också att de bara skulle hämta upp dummies som vi turades om att kasta upp ett trettiotal meter från sittande hund. Hur kul som helst tyckte hundarna när vi lät som ankor - kvack kvack och släppte ner en dummie. Som projektiler flög de fram hämtade en dummie och raskt tillbaka till sin förare. Efter fyra hämtade kan jag lova att tungorna hängde en liten bit ut iallafall.

Nöjda begav vi oss hem mot vår lilla stuga där leif väntade med en mycket god lunch bestående av lax och potatis. Det är så trevligt att ha sällskap på träning, tack Carin och Wilmer.

10. apr, 2014