Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Vi åkte till Ockelbo på en  kvällstävling i mitten på maj månad. Jag åkte utan sällskap för det är rätt skönt att vara helt fokuserad på tävling, men jag saknade min träningskamrat Malin ändå. Det är ganska ensamt när man kommer fram till platsen och går mot klubbstugan för att anmäla sig. Alla står och snackar runt i kring och man känner sig lite uttittad. Dock har jag mycket mod och har varit ute så många gånger att det inte spelar så stor roll men jag tänker lite på alla nybörjare.

Jag tog ut Baloo direkt efter anmälan för att det inte var så lång tid innan samling och därefter brukar platsliggningen komma, så att det gäller att vara förberedd. Så fin liten klubb de hade i Ockelbo. Nära till vattnet och fina små stigar i kring stugan.  Baloo blev avrastad och jag tog en liten kort check på hans uppmärksamhet. Jag fick jobba lite med den faktiskt så det var inte pang på direkt. Det var en jättevacker varm sommarkväll så vätska behövdes för oss bägge två. Jag ska nog köpa någon sorts kyltäcke eller madrass så att man inte behöver vara rädd för överhettning. Inte alltid helt lätt att på skugga på alla platser heller och trots bur med lucka så blir det varmt även en kväll.

Samling och information av tävlingsledaren. Vi var 9 stycken i klass ett och fyra i klass två. Tvåan skulle börja sin platsliggning och direkt därefter vi i ettan uppdelade på två grupper. Lite mingel utanför tillsammans med min grupp innan var väldigt bra. D får de spana in varandra lite före platsliggningen. Det är alltid nervöst med det momentet även om det har gått bra på träningar och det sitter säkert. Känns som en evighet innan tiden två minuter har gått. Hunden närmast Baloo satte sig upp men blev kvar på sin plats. Baloo låg så lugnt och fint. Skönt! Sen kom momentet tandvisning, där domaren kollar på bettet och samtidigt checkar av mentaliteten på hunden. Det gick också utmärkt.

Min tur att göra lydnadsprovet, jag förbereder mig tio minuter och sen är vi redo. Är inte helt nöjd med linförigheten för där var han inte helt med i början som tur är repar han det och vi får ganska bra poäng trots allt. Ligg och sående under gång är sådär för jag gör dubbelkommandon för säkerhetsskull. Glänser gör vi i inkallning, hopp över hinder med 10:or. Apporteringen superfin också med en 9:a. Vi avslutar med ett litet bus så där blir det avdrag på helheten tyvärr men min superfina glada hund är så himla duktig så att det bjuder vi publiken på!

Stolt och lycklig tar jag mot 1:a pris och 3:e placering på prispallen i Ockelbo.

5. jun, 2014