Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Jag har letat ett bra tag för att hitta ett sommarläger som verkade vara proffsigt, bra i datum och inte låg allt för långt bort. Hittade slutligen två ytterst kunniga och sympatiska tränare i Örebro.

Åkte tidigt på morgonen med bilen full av hundprylar och diverse ombyten eftersom väderleken i Sverige är så ombytlig. Baloo var nybadad och fräsch och satt förväntansfullt ibilen. Inga problem att hitta till byn men sen blev det värre. Jag stannade i ett vägskäl och tänkte ringa då jag såg en liten bil med norsk registrering sakta köra förbi mig för att sen vända om igen. I bilen satt två fnittriga tjejer med hundar och bilen fullastad de också! Självklart de skal lockså dit, jag följer efter dem. När jag kom fram upptäckte jag bara norkregisterade bilar.Men tänktejag inte konstigt för den ena instruktören är från Norge.

Det var ett jättetrevligt gäng som deltog i lägret. En svensk deltagare till var det med visade det sig sen.Alla pratsamma och glada lätt att få kontakt med. Hundarna var av rasen,jaktcocker,border collie , labrador, boston terrier, samojed ,worsteh och springer spaniel.

Alla de andra på lägret hade tränat mycket klicker och jag bara väldigt lite så, jag lyssnade mycket noga och instruktörerna hade bra förevisningar med sina egna hundar.Vi delades in itvå grupper och alla fick träna rättvist mycket med bägge tränarna.

Dagarna var intensiva och sommarens allra varmaste dagar var det givetvis. Vi gjorde allt vi kunde för att hundarna skulle få svalka. Bilarna täcktes med filtar och silvertäcken och hundarna kyldes med speciella täcken. Vattenslangen utanför villan användes flitigt. Vi tränade i ytterst korta pass och flera gånger istället.

Bra boende hade jag ordnat på B&B i närheten, vilket tre andra tjejer också hade bokat, så där fick vi ha en hel villa för oss själva. Toppenbra ställe med stor tomt intill Svartån, där hundarna och även jag, fick svalka på kvällen.

Fyra dagar går väldigt fort men med en massa goda nya idéer så har jag nu att göra under hela hösten så att vi kan få starta i lydnadsklass 2.Nästa år jag säker på att vi gör om den här härliga resan. Hoppas att flera av mina nya vänner också kommer dit!

16. jul, 2014