Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Nu i vinter har jag köpt mig en egen häst.Det var väldigt längesedan jag hade en egen. Sista 30 åren så har det mest varit hästskötare jag har varit till andras hästar. Men jag har haft ett par egna stora hästar och en ponny. Prince är en stor häst och av rasen welsh cob. Tanken är att vi ska få många härliga stunder ihop främst i skog och mark. Jag har planer på att Baloo ska följa med oss då så nu ska jag sätta igång att träna dem tillsammans.

Prince verkar vara van vid hundar för han är nyfiken och orädd. Baloo får hälsa på honom försiktigt i boxdörren. Baloo är en stall-hund för han har varit med sen mycket liten valp. När vi har tagit en promenad med vår lilla ponny Ned så har Baloo gått duktigt med oss både lös och i koppel.

Jag har nu börjat låta Baloo följa med ut med hästarna i hagen. Oftast är det tidig morgon så då har Baloo förstås reflexhalsband och även en liten bjällra för att hästarna skall uppmärksamma honom.Vissa kommandon har jag verkligen haft nytta av nu. Att säga AKTA DIG och fösa honom åt sidan. FÖRE, FRAMÅT när jag vill att han ska ta täten ut till hagen eller på vägen. STANNA KVAR när jag går in med hästen i hagen. Det syns att Baloo gillar sitt lilla uppdrag i tidig morgonstund.  Försiktigt flyttar han sig när jag tar ut hästen ur stallet AKTA ! Sen kollar han noga på mig då säger jag FÖRE och han pilar med flytande trav iväg lagom långt från hästen och håller koll på mig igen.SITT- STANNA KVAR säger jag när vi närmar oss insläppet till hagen. Han sitter stolt kvar och ibland kommer han farande när han ser att hästen är lös:) För det mesta sitter han kvar. Men det vankas ju godis när han gjort sitt lilla jobb. Gissa om han lydde ögonblickligen när jag hade köttbullar i fickan.

På det här viset så ska jag så småningom kunna sköta Baloo från hästryggen också är det tänkt. Givetvis håller vi oss från trafikerade vägar. Jag tänker inte utmana ödet på det viset. Jag måste också känna att Prince är ärlig och snäll mot Baloo annars får projektet rinna ut i sanden.

12. jan, 2015