Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Dagarna flyger iväg nu när vi har en häst att sköta också ,men jag måste berätta om Baloos utställning.

Vi fick med oss Carin och Tina som assistenter och tur är det för man behöver handräckning vill jag lova. Allt man skall släpa med sig in i hallen för att sitta i eller på! Det var matsäcks väska och sen hade jag en liten väska för hundens prylar som godis , vattenflaska, skål , snyggt uppvisningskoppel, borste och fäll att ligga på. En bur hade varit bra också. De allra flesta hade en i tyg eller stål,det såg bekvämt ut att få händerna fria då och då. Samtidigt som hunden kopplade av bättre. Nästa gång skall jag nog ha det jag med.

Gissa om jag blev nervös under tiden jag väntade på vår tur. Vi kom i mycket god tid för att Baloo skulle få vänja sig lite. Han såg förskräckt ut och blev lite påverkad av alla ljud som kom mot oss när vi klev in i hallen som var ett ridhus. Jag tog det bara lugnt och snart hade han kopplat på sin ivriga nyfikenhet i stället.

När det närmade sig vår tur hade jag självklart rastat Baloo ordentligt och jag satte på det vita kopplet och började så smått springa fram honom lite utanför ringen. Vi var förberedda när ringsekreteraren ropade 358 ! Domaren kom fram till oss och kände igenom Baloo från topp till tå, kollade att bettet var korrekt och uppmanade mig att springa ett varv i ringen med Baloo. Lite bus och hopp blev det men i stort sett bra flytande trav. Vi fick sen återigen springa nu i triangel för att Baloos rörelser och benställning skulle ses från alla håll. Domaren log och sa att det var en glad hund, tror jag! Därefter blev det uppstä'llning framför domarsekreterarens bord och nu fick jag lön för mödan att ha tränat STÅ! Undet ett par tre minuter stod Baloo snyggt och fint för att domaren skulle bedöma hans rastyp, proportioner,rörelser, päls och vinklar på benen.

Vilken fantastisk fin kritik han fick , Baloo! Det var utmärkta proportioner mkt trevlig helhet, vackert huvud, utmärkt hals o överlinje, välvinklad fram och bak. Pälsen var utmärkt och ja han var PERFEKT med andra ord...

Det blev hederspris som lovande valp ! Glad och stolt matte tog mot två fina rosetter.

8. apr, 2012