Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Vi har tränat en hel del apport Baloo och jag. Han hämtar glatt alla sina leksaker och även tuggbenet för att snällt ge till mig. Jag tar mot alla som finns i närheten och sen får han sin belöning. Han älskar att jobba och det är ett bra sätt att avleda honom på när han blir lite för bråkig inomhus. Givetvis har vi praktiserat samma sak utomhus med trasor, handskar eller bollar.Det händer att han kutar iväg med ett nytt föremål och rusar runt utan att vilja lämna det ifrån sig. Som när jag av misstag lämnar den egna handsken på marken när jag knyter skorna. Då gillar han att busa runt och skämta med mig!

Den här dagen skulle vi få lite vägledning i konsten att hämta dummies som man lägger ut för att fågelhundar skall lära sig apportera från grunden. Kerstin hade med sig sina dummies och vi provade att kasta ut en. Baloo satt snällt kvar på kommando och stack som en kula på -apport från mig. Nu händer det förstås som så, att han busar toklyckligt omkring med den nya roliga saken. - Det är ju bra om du har inkallning på honom först kommenterar Kerstin..

Ja självklart. Vi hittar på några bra övningar med två dummies i gång samtidigt och plötsligt vill Baloo visa att han har lärt sig precis det att apportera. Duktigt och villigt lämnar han apport efter apport. -DUKTIG DUKTIG fina killen Baloo, jag överöser honom förstås med beröm. Så kul nu skall vi fortsätta på den vägen , jag har redan beställt egna dummies och visselpipa!

Jag vill också berätta att i den fria leken efteråt visar Baloo upp fantastiskt snabba inkallningar till mig och jag har kvitto på att det sitter bra, men kan bli bättre när han är utsatt för störning. Min fina unghund!

14. apr, 2012