Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Nu har Baloo kommit in i en riktig slyngelålder. Det började med att han lyfte på benet när han kissade. Fick plötsligt mer egen vilja och upptäckte lusten för tikar.

Vi åkte på valpträff hos uppfödaren i Långshyttan, vilket jag verkligen sett fram emot. Där fanns mamma Alice som han träffat då vi åkt dit för att trimma honom. Till träffen kom också pappa Blaze och två systrar. Alla släpptes lösa  på den inhägnade tomten för en mingling. Det stod inte på förrän Baloo var helkär i syster Nova. Det fanns inget annat i huvudet på honom, tyvärr. Han fick hård konkurrens av pappa Blaze och gav sig väldigt fint och tydligt inför sin överman. Vilken tur det fanns en till syster, för nu gav han sig raskt på Iris istället! De unga tikarna har oftast inte förmågan att fräsa ifrån åt hanarna och här fick jag istället ingripa så många gånger, utan resultat, att det bästa var att koppla upp Baloo.

Det var fruktansvärt varmt den dagen och det tog hårt på hundarna så efter ett tag fick Baloo vila i skuggan på verandan. Grillteametbjöd på goda hamburgare och det blev en stund i lugn och ro samtidigt som vi hundägare passade på att bekanta oss. Det är bra med valpträffar för det ger lite extra tid att fråga uppfödaren. Roligt att se hur pappan till valpen ser ut och höra sig för om vad han är för individ.

Till sist övade vi lite kontakt och lydnad på gräsmattan. En springer spaniel har lätt för kontakt och är uppmärksam på sin förare. Mycket kul att träna med. Snabb och energisk på både gott och ont, men mest gott:) 

10. jun, 2012