Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Dagen kom då vi skulle åka till Högbo för utställning.

Baloo var givetvis ansad från topp till tå. Pälsen var len och mjuk och luktade underbart!

Den här sommaren har mest bestått av regn och den här dagen var inget undantag. I bilen lastades således alla tänkbara varianter med skydd för det. Till och med en stor presenning för att skydda buren och prylarna eftersom vi inte hade något lyxigt tält att krypa under som så många andra.  Ja det kom till användning alltihop måste jag tillägga.

Mikaela, uppfödare, som skulle visa upp Baloo satt och huttrade på platsen när vi kom. Det krävs verkligen intresse och tålamod såna här dagar. Vi studerade klasserna före engelsk springer spaniel och jag passade även på att visa Baloo runt på platsen.

Baloo hade ett regntäcke som tur var. Jag mötte folk med hundar inklädda från topp till tå till och med halsdukar för att inte öronen, som speciellt på spaniels är långa och hänger ned, skulle bli blöta och tunga.

Tiden kröp fram och förseningar i ringen gjorde att jag satt Baloo i bilen en stund. Där låg han lugnt och fint och kunde koppla av. Jag började bli nervös. Mikaela var helt lugn och hade koll på allt, utom vädret, för det gillade hon inte!

Till slut var det dags och täcket åkte av i en fart samtidigt som nytt koppel skulle på för utställning då visar man i kort koppel med halsband i ett. Mikaela grabbade tag i Baloo och sa åt mig att försvinna!! Jag försökte smyga bakom tältet men såg att Baloo vädrade oroligt. Jag fick helt enkelt dra längre ifrån ringen. Ännu värre när man bara fick se glimtar av uppvisningen. Baloo skötte sig ypperligt och Mikaela visade snyggt och mycket proffsigt.

Resultatet blev att Baloo tilldelades excellent med CK och fick tävla mot championhanarna. Där erövrade han fjärde plats och tilldelades cert för champion kvalité.

Gissa om Mikaela och jag var stolta. Stora kramen och grattis rop hördes sportsligt från många håll. Väldigt roligt.

Mycket nöjda kunde vi blöta och trötta styra kosan mot Sundborn.

19. jul, 2012