Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Jag jobbar med att få Baloo till en fin kantarellsöks hund. Vi började så smått för en månad sedan och har kontinuerligt tränat sedan dess. Min förra hund Maximus blev fantastisk på att söka och älskade att arbeta i skogen, men jag tror att Baloo kommer att bli ännu bättre för han har framtiden för sig. Min Maximus gick bort precis när han arbetat i en säsong.

Så roligt det är när man märker att Baloo själv börjar leta kantareller. För en vecka sen var vi ute för att leta. Jag hade honom kopplad och vi vandrade på små stigar. På kommando började han söka och det stod inte på förrän han drog mig snett in mot en gran där det fanns kantareller. Vi jobbade på samma sätt kors och tvärs i skogen och ett par tillfällen till hittade han där jag inte såg dem.

I dag skulle jag bara rasta av honom lite innan kursdeltagarna på kantarellsök skulle komma och jag var inte sen att börja titta då Baloo började nosa lite extra i vägkanten. JA VISST! Han markerade ett ställe med gula fina guldklimpar! OJ vad han fick mycket beröm, men kantarellerna tog jag snabbt hand om. Baloo fick sina välförtjänade Frolics.

19. aug, 2012