Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

En strålande vacker söndags förmiddag träffas jag och syster Tina för en träning. Rottweilern Ella och Malenoisen Rolex ska tillsammans med Baloo öva lite lydnad. Det är faktiskt sällan vi sammanstrålar och tränar nu för tiden. Mennu måste det bli ändring på det för alla tre behöver verkligen den träningen. Jag upprepar att träna på olika platser med olika hundar är viktigt om man ska kunna tävla så småningom. Det är ingen match att få hunden att lyda på för hunden alltför kända platser,

Jag hade lilla korgen med mig i den fanns ;godisburk, leksaker och apportbocken. Praktiskt och lätt att komma åt. Eftersom Baloo blir vansinnigt taggad av för mycket peppning så har jag belöningen en bit bort och går dit och belönar. Fungerar super. Visst ibland behövs en avledande korvbit, som just idag innan han hunnit vant sig vid att träna med Ella och Rolex.

På kvarstannandet fick jag problem, Han ligger eller sitter men tokskäller uppfodrande. Han gör aldrig så när vi tränar ensamna. Nu var det bra att jag fick träna det där med Tina och Ella så efter en del dispyter med Baloo så låg han tyst. PHU!!

För första gången apporterade Baloo träapporten också utanför hemmet, vilket omfattas av även Sveden för oss. Det har aldrig varit ett problem men jag har skyndat sakta och tålmodigt under 6 månader .

Avslutningsvis promenerade vi runt småvägarna i byn där vi mötte massor av små barn och föräldrar som kom från aktiviteter i idrottshallen. Det blev en mycket lyckad tränings promenad och Baloo ligger nu helt utslagen i sin korg.

30. sep, 2012