Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Att åka bil gillade inte Baloo. Han kräktes efter en liten stund. Det tyckte jag var besvärligt så då började jag med träning. Jag hade en liten hundbur först som jag kunde ställa i framsätet och spänna med säkerhetsbältet. Korta turer på fem minuter till något trevligt ställe. Vi tog bilen bara 500 meter och förflyttade oss från öppna ängar till skog. Här fick Baloo skutta runt tuvor och lyfta tassarna högt i lingonriset. Jätteskoj tyckte han att det var att utforska alla spännande dofter . Vi har haft tur det här hösten som inte haft snö.

Till häststället Sveden åkte vi också. Det är där jag har mina kurser. På Sveden finns det härliga glada människor som verkligen gillar djur. Öppna famnen för en liten glad valp direkt. I stallet träffade Baloo de små underbara shetlandsponnyerna. Odd fick snart hela mulen slickad av Baloo. Till ridhuset gick vi en sväng för att träna främmande miljö och att gå i små trappor på läktaren. Där var det första gången lite kusligt ,men andra tillfället var det bara väldigt spännande och kul.

Bilträningen gav resultat för nu efter ungefär fem veckors träning kräks han inte mer. Han ligger tryggt i sin bur i kombin och kan lätt lämnas en timme utan att det är några problem.

1. jan, 2012