Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

I går var vi hemsamariter,jag och Baloo. Mamma har en skadad lårbenshals som,aldrig,läkarna kan ta itu med!! Stackars gamla människor som får lida så förskräckligt för att det är köer till operationer. Hur som helst så åkte vi in till stan för att köra mamma upp till rehab träning på Lasarettet. Under tiden som mamma tränade åkte vi till Lugnet för att få se lite annat än skog och ängar.

Baloo är så nyfiken och det märks att han är äldre nu och drar lite i kopplet av iver när det kommer en hund eller fotgängare som han gärna vill kasta sig över. Jag lyckas distrahera honom med godisbitar och lite små övningar. Vi lekte lite slalom fot runt stolpar som stod i rad vid en avfart, smög runt i trånga passager runt små stugor och strosade i lekparken. En halvtimme gick fort.

Nu skulle vi handla så jag for till affären och där satt Baloo så snällt i bilen och kikade på alla som passerade förbi. Nästa anhalt var Lasarettet igen och nu var mamma precis klar och jag mötte henne i hissen.

Gissa om det är roligt att hälsa på hos "mormor" tycker Baloo. I full fart spårar han efter mamma upp i trappen och stannar vid hennes dörr. I flygande fläng far han in i hallen och tur är att mamm satt sig ner för nu får hon en härlig slick i ansiktet. Tänk han biter inte mamma!! Det är så roligt att se att en liten hund ger sån glädje. Mamma njuter av att klappa de lena mjuka spaniel öronen. Baloo hittar en liten hundleksak som finns i lådan för barnbarnen och sysselsätter sig en liten stund. Men när det vankas mat då kommer han genast in i köket för att plocka lite smulor under bordet. Nu måste han upp i knät på mamma en liten stund igen och pussa henne!

Nöjda och glada åker vi hem till Krokfors igen efter några timmar i stan.

5. jan, 2012