Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Nu har vi gjort några fina framsteg med freestylegruppen. Det som tränas där är trix och lydnad i en härlig kombination samtidigt med musik. Helst skall rörelser och takt stämma med musiken vilket inte är det lättaste. Dessutom måste man hålla igång utan avbrott i minst en minut och helst ett par för att det skall bli ett program.

Under hösten har jag haft ett litet gäng på träning och samtidigt har Baloo och jag passat på att träna också. Vi hade alla som mål att sista gången ha ett färdigt fresstyle klass 1 nummer. I den klassen ingår: slalom, åttan mellan förarens ben,snurrar och gå runt. Alla hade också några specialare som hunden spontant hade lätt för att utföra.

Jag valde en låt av Tom Jones , gospel ,som var skönt svängig med titeln " didn´t it rain?"  Där har jag sen tänk mig paraply och regnhatt på mig. Kanske Baloo får bära paraplyet i munnen?

Baloo och jag började med en linje fotgående och därefter gå runt samtidigt som jag går framåt. Vi gjorde helt om och körde slalom då gick Baloo igång med iver skall..väldigt svårt att stoppa,men vi körde sen åttan vända mot publiken, försökte se glad  ut och titta på dem! Övergången därefter blev utåt gå runt mig i cirkel. Det klarade han riktigt bra också. Nu öste vi på backa och kuta mellan mina ben rakt framifran där får man passa sig så han inte nyper en !! Plötsligt kommer den passande musiken till snurrarna och vi måste försöka passa in det jag tror vi fick till sex stycken. Avslutningsvis provade jag ge Baloo BUGA kommandot men han dök snyggt ner i LIGG.. men vad spelade det för roll vi hade jätteroligt.

28. okt, 2012