Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

För ett par veckor sen bokade jag tid på Djursjukhuset för att få Baloos höfter röntgade med utlåtande från Svenska Kennelklubben. Det är oerhört viktigt att man skaffar sig en kontroll på hur det står till med den statusen. Dels för uppfödarens räkning då den kan bilda sig en uppfattning om avelsmaterialet. Lika viktigt för din och hundens skull, för att veta om du skall träna för tävling eller jakt. För vår del gäller också om Baloo kan användas i aveln. Då måste det vara friska höftleder med status A eller B.

Vi togs mot av Eva som är en rutinerad röntgensköterska. Hon fick Baloos registreringspapper som visar hans ID nummer. Viktigt att rätt hund kommer med på plåtarna. Jag passade på att vaccinera Baloo samtidigt. Det var dags för 1 års valpsjuke sprutan och samtidigt blev det kennelhosta och parvo.

När en lugnande spruta hade tagits fick vi vänta i några minuter så att Baloo skulle bli avslappnad och bra att hantera på röntgenbordet. Jag fick ta på mig förkläde och hjälpa till att hålla honom på bordet samtidigt som Eva höll höfterna sträckta för att få bilder. Jag blev lättad när Eva granskade bilderna och sa att det såg fint ut ,men att slutgiltiga avgörandet står veterinären och SKK för. Bilderna sänds dit och när jag betalat avgiften så skulle besked komma inom två veckor.

En trött och nöjd hund fick en uppvaknande spruta och kunde lomma med mig till bilen. Han sov gott hela eftermiddagen.

Det var ett mycket glädjande besked jag fick på FB en vecka senare. Min uppfödare MIkaela hade kontrollerat SKK data bas regelbundet för att själv läsa beskedet. Hon hann före mig så otroligt härligt min Baloo hade det bästa man kan få A.

7. nov, 2012