Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Nu kom vintern på riktigt. Det var verkligen underbart att slippa blöta lortiga tassar att torka av. Baloo trivdes i den mjuka snön och sprang runt och lekte med mig i hundhagen på Sveden en lång stund. Jag har köpt ett bra täcke som skydd för vått väder och det skyddar även mot kylan så de här riktigt kalla dagarna får han bära det. Dessutom så håller det pälsen torr på bringan när han far runt i djupsnö. Tyvärr så får de flesta hundar köldkramp i tassarna om kylan är under minus 10 grader. Det man kan göra då är att stanna upp och värma tassen i sin egen hand. Det brukar gensat bli bättre en stund och du kan fortsätta promenaden.

Om kylan är under minus 20 grader så ska hunden inte vara ute mer än tjugo minuter åt gången. Det går att sysselsätta sin hund med enkla övningar inomhus för att den ska få lite mer stimulans. Några fler tuggben har Baloo också satt i sig.

Under den här kylan följer inte Baloo med på samma sätt i bilen när vi åker till stallet, även om vi har sån lyx som dieselvärmare som ger värme i bilen även när den står stilla. Att bädda riktigt bra med sköna hundfällar är också väldigt viktigt.

6. dec, 2012