Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Det nya året startade med en utställning i Göteborg.

Med pirr i magen åkte jag och Mikaela ,uppfödare till Baloo, tillsammans med Flora och Baloo som skulle ställas ut på den internationella utställningen My Dog på Scandinavium. Min kamrat Anette som bor i Göteborg hade lovat oss allihopa sängplatser, Vi fick en hel souterängvåning där vi fick husera fritt med hundarna. Baloo och jag fick eget rum och visst passade vi på att mysa på vår lilla tripp med egen tid! Så skönt det var att vakna av att känna ett tungt huvud på sin arm. Baloo snusade på så lugnt och skönt och vaknade först på morgonen då klockan ringde. Då busade han runt med mig i sängen så det var bäst att stiga upp för en liten morgon rastning.

Vi tyckte att vi kom fram till Scandinavium i god tid, men lite panik fick vi när det ringlade långa köer i parkeringshuset och dessutom även vid parkerings automaten. Det tycktes som alla hade beräknat samma förhållningstid en timme före start!  Vi fick köra högst upp och därmed hade vi flera trappor ner för hissen var helt otänkbart att få plats i. Sagt och gjort vi ilade på och trängde oss fram.. Jag blev som vanligt yr och vimsig av var vi var så lokalsinnet fick sig en rejäl snurr! En enormt stor utstälningeplats. Ett råd: Full koll på packningen vad du skall ta med i absolut första hand! Att ha hundens bok i närheten för att visa vid incheckning och kontroll då kommer du lätt och smidigt in. Jodå vi fick tillslut en fin plats i närheten av ringen tätt samlade tillsammans med Kennel Big Brazzel som är Baloos mammas hemkennel.

Baloo hade tränat på att vistas i sin nya röda canvas bur . Nu visade sig resultatet , enormt stolt och lättad kunde jag märka att Baloo kopplade av lugnt och stilla där , trots det enorma surr och skällande som var i hallen, Hela tiden passerade det hundar och männsikor tätt förbi våra burar. För mig var det underbart att kunna sitta ner, dricka morgonkaffe och njuta av vackra hundar en del av tiden i alla fall.

Mikaela hade fullt upp ´med att vara handler så jag skötte rastning och pyssel runt om kring. Det behövs en assistent vill jag lova. Rastplatsen var placerad längst bort så man vi tränga sig genom folkmassorna i rask takt med fokus i blick för att  snabbt komma fram. Där hade arrangörerna ordnat en liten oas i ett av kutterspån med små stubbar och granar för kissande hundar.

15. feb, 2013