Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

När det var dags för Baloo i ringen var jag tvungen att gömma mig för han har svårt att koncentrera sig på Mikaela som visar upp honom för domaren om han ser eller känner min vittring. Jag smyger runt lite och försöker titta fram då och då när jag tror att de är inne. Vilken känsla det var den här gången när jag fick se min vackra eleganta Lord Dannys allot like love "Baloo" i en fantastiskt trav, som om han svävade fram på röda mattan. Jag fick gåshud på hela kroppen och genomfors av en enorm stolthet. Helt magiskt! En spännande stund blev det när han trissades mot flera andra vackra hanhundar som erhållit pris för bra kvalité. Många kända kennlar från Hela norden var representerade.

Första dagen erhöll Baloo bedömning , excellent och Cerifikatkvalite. Han kom 3:a i sin klass. Andra dagen gick han ett snäpp bättre till 2:a plats ,men Mikaela var inte riktigt nöjd för hon tyckte Baloo tappade fokus och inte ville stå still tillräckligt länge. - Han skulle ha kommit längre annars, tillade hon upprört.

 -Hem och träna honom att stå stilla Marie!! Jag har inget att skylla på och skamset måste jag erkänna att det har vi gjort alldeles för lite i vinter.

Det sista vi gör på utställningen är att hämta ut våra hundars fina rosetter. Mikaela är så nöjd med sin lilla unghund Flora också som varit så otroligt duktig i den svåra miljön. Baloos mamma Alice har också fått fint resultat och bedömning,. Men så trötta vi är efter de här dagarna, hundarna rullar skönt ihop sig i bilen. Resan hem går fint vi delar på körningen och pratar mest hela färden.  Mikaela är stolt över sin uppfödning och har fått mycket bra feedback från andra uppfödare för Baloo. Vi är två stolta tjejer helt enkelt. Det kan man väl få vara?  Det är otroligt med tid och engagemang som måste läggas ner på en valp från allra första början om det skall bli en fin individ.

15. feb, 2013