Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Under vintern hyr vi ridhuset för träning med hundarna. Baloo har fått ingå i träningsgruppen med elever som kan träna själva. En riktig ära för oss för alla är verkligen målmedvetna och har en energi som smittar av sig. Det märks att inomhusträning är annorlunda på ett sätt för alla kommer närmare varandra än när vi har stora hagen att vara i. Hästbajset kan vara problem för en del men det bryr sig inte Baloo alls om. Första tio minutrarna vill han helst titta på alla andra och flänga runt tycker jag,men så småningom koncentrerar han sig bättre och bättre.

Vi tränar alla individuellt och det är inkallningar hit och dit, apporter som svischar förbi! Kan dom träna bra här så går nog allt! Jag lägger inte ner någon träning på nya moment utan all störning i kring blir tillräcklig. I går övade jag att köra lydnadsprogram klass1 utan att belöna något allls mellan momenten. OJ vad stolt jag blev när vi gjort allting riktigt kalas bra! Mitt i den här röran.. Vi avslutade med platsliggning i 2 minuter och det gick också galant. Det var 7 stycken hundar, tänk så vackert det är när de ligger stilla på rad.

När Baloos sista unghundsperiod är över tänker jag ge mig in i hetluften igen. Det får nog bli i sommar . Det är jättekul att ha en träningsvillig kompis.

4. mar, 2013