Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Jag började se att Baloos frisyr måste fixas till. Hår på hjässan och skägg på hakan växte till. Tänkte bäst att åka hem till uppfödaren Mikaela i Långshyttan för att få lite hjälp. Hon är utbildad trimmare och har arbetat i storstan Stockholm tidigare.

Baloo kände igen sig direkt. Han flinade underlägset åt mamma Alice när han skred över tröskeln,men det varade inte länge, snart var han vild och glad som barn i huset kan man säga. Lilla dottern Nora som inte gillat Baloo , för han bet i hennes byxor och tår så hemskt, blev snart inslickad och nästan i kullvält. 

Ja men det är för härligt en liten glädjespridare med energi det har vi fått. Nu varade inte Baloos glädje så väldigt länge för snart skulle han sättas upp på trimbordet. Nu började protesterna hagla mycket högljutt! Rakmaskinen s ljud gillade han minsann inte. Han trodde vi skulle göra hoom väldigt illa. Jag var alldeles svettig och kommer att få träningsvärk i armarna var så säker på det! Vi tog en liten rastningspaus alla tre för att lugna ner oss och en ny stund på bordet efter det. Mikaela var mycket duktig och hade stort tålamod.

Jag som aldrig haft en trimhund eller ens en hund med något annat hårlag än att en borste och sämskinn använts , studerade och lyssnade på Mikaelas förklaring om frisering. Jätteintressant och kul att lära sig om en ny ras. Baloo blev snygg tillslut och vi kunde avsluta med en trevlig fikastund medan hundarna rasade runt ute på den stora inhägnade gården.

27. jan, 2012