Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

De sista veckorna har bjudit på ett underbart vackert vinterväder. Nu har snön packat ihop sig på stigarna och det har gått att gå på skaren stundtals vid tidig morgon.

Vi bor så vackert här i Sundborn, mitt på landet ,endast 1 mil till Falun . Omgivningarna bjuder på öppna fält längst Sundborns ån,men också skog med kuperad terräng. Både Baloo och jag njuter i fulla drag av att vandra helt ensamna. Häromdagen låg ett vackert svanpar i kanten av ån och observerade oss mycket noga. Tranorna har nyligen gjort sin entré med högljudda trumpetanden och det står inte på förrän vi har kanadagässen här också.

Jag är noga med att ha full uppsikt på Baloo och koppla upp honom vid minsta reaktion på att det finns rådjur i närheten. Han lyder min visselpipa på studs och ofta gör jag inkallning bara för att träna hans uppmärksamhet på mig. Ett annat bra kommando är att få honom att stanna och sätta sig påavstånd. Då har jag tre visslingar i en följd och handtecken också.

Sista dagarna har det varit snöfritt i en skogsglänta och där har vi stannat upp en stund för att leta apporter eller dummies som fågelhundarnas hämta saker heter. Ivrigt letar Baloo och kommer in med dem fint i munnen. Ibland är han lite ivrig och vill ta med sig två som ligger nära varandra,men då tappar han den andra, så det är ingen bra idé. Det gäller att ta emot Baloo som är duktig och bry sig mindre om apporten, då håller han bättre fast tills jag sagt LOSS. Baloo letar säkert 4 apporter åt gången och vi upprepar tre gånger. Sen är det bäst att sluta innan det misslyckas! Min duktiga fina arbetshund.

17. mar, 2013