Marie

Hundskola 1993

Erfarenhet

På Holvret i Svärdsjö startade jag en egen rörelse 1991. Det började med hästinackordering. Snart byggdes stallet om en del och blev hundpensionat med plats för 7 hundar. Därefter föreslog jag till min kamrat Eva Ekeroth att vi tillsammans skulle starta en hundskola. Falu Hundskola kom till 1993 och vi fick en riktig kanonstart! Fler och fler gick på våra kurser.

Jag kände att det här var roligt att hålla på med dels för att man känner sig nöjd då kursdeltagarna får inblick i hundträning. Ännu bättre då man ser att en hel familj kommer i harmoni när deras hund börjar lyda.

Mina grupper på kurserna är små för att jag verkligen skall hinna med att hjälpa alla på en kväll.Engagemang och grundtanken att alla är individuella bär jag alltid med mig. När jag träffat en ny grupp kan jag grubbla mitt i natten på problem och lösningar.
Alla som går kurs måste vara medvetna om att det är många många timmars arbete bakom en lydig hund.

Hundens ålder och utveckling spelar en stor roll och det är inget som man bara kan hoppa över.

"citat" Jag kan lära dig det jag VET och jag kan lära dig det jag KAN, men jag kan aldrig lära ut det jag FÖRSTÅR , för det förstår ju bara jag. Att förstå är en andlighet, en hänförelse som inte kan förmedlas! Sven Järverud

Jag önskar er alla Lycka Till med hundkurserna!
Marie

Maximus min älskade rottweiler i 9 år,tillsammans med sin kompis Ella