Marie

Baloo-engelsk springer spaniel f. 2011 09 13

Vilken rolig utflykt det blev en söndag i februari. Vintern är så fin med torr snö och bra underlag så vi bestämde att göra en hund och pulka eftermiddag på Sveden.

De som samlades var mest rutinerade hundar med egna pulkor,men två helt gröna hundar fick också prova på en liten stund. I början gick vi bredvid de andra som hade pulkor på för att vänja våra oerfarna vid ljudet och låta dem se att det inte var farligt. Hunden kan dra lite lätt den andra vintern brukar man säga, så vid 1 1/2 års ålder först.

Turen gick runt ägorna på Sveden och längst sjön och tillbaka över Främsbacka. Duktiga hundar stretade på väldigt ivrigt de blev taggade av att vilja vara först förstås.Baloo fick låna sele och pulka av Dora, labradoren. Han fann det helt naturligt att dra pulkan framåt. Mina armar och rygg värkte tillslut för han stretade på så väldigt. Lilla Kezo drog snällt och fint sin lilla låne släde också. Så småningom stannade vi en liten stund för att fotografera. Här hade det smakat gott med fika! Vi lät sen de oerfarna hundarna promenera på utan något på släp.

Jämthunden Truls stretade på i täten tätt följd av Mimmi labradoren. Vi andra gick på slutet och pratade och hade trevligt.

Sammanlagt var det fyra labradorer , enjämthund,en dansk-svensk gårdshund,shetland sheepdog och springer spanieln Baloo. Titta får ni se på fina hundar:)

25. feb, 2013